Colònies

Les Colònies

Informació de les colònies 2016 aquí

Hola famílies!!

En aquest apartat podreu consultar tota la informació relativa a les activitats d’estiu del Drac Màgic!

Com ja sabeu l’any passat vam crear Xiuladors, un nou grup situat entre Espurnes i Trons. Va ser per aquest motiu que Trons a les colònies passades van canviar el seu format per compartir campaments amb aquest nou grup.

Aquest any però, creient que hem de canviar el model de colònies per tal d’adaptar-lo al nostre ideari i que el pas per l’esplai segueixi un procés ordenat, hem canviat de nou el model de colònies.

L’objectiu és passar de fer 10 dies en una casa de colònies a fer-ne 10 de campaments. Com? A partir d’un procés natural i esglaonat a través de les diferents etapes i grups d’edat. Adquirint, mica en mica, bons hàbits, consciència i respecte cap a l’entorn i la natura, autonomia personal i autogestió de grup.

Entenem que hem d’anar lentes perquè anem lluny, així que el canvi ha de ser progressiu, per tant, aquest any, el canvi de model inclou petits canvis en l’activitat d’estiu d’alguns dels grups de l’esplai, i el resultat és el següent:

CIGRONETS:

– Abans: 4 dies i 3 nits a la casa de colònies

– Ara: 5 dies i 4 nits a la casa de colònies

PIULES:

– Abans: 10 dies a la casa de colònies

– Ara: 10 dies a la casa de colònies

No hi ha canvis!!

ESPURNES:

– Abans: 3 dies de ruta i 7 dies a la casa de colònies

– Ara: 5 dies de campaments i 5 dies a la casa de colònies

XIULADORS:

– Abans: 3 dies de campaments i 7 dies a la casa de colònies

– Ara: 5 dies de campaments i 5 dies a la casa de colònies

TRONS:

– Abans: 7 dies de campaments i 7 dies a la casa de colònies

– Ara: 7 dies de rutilla (no serà com la de trakes, més “light”) i 7 dies a la casa de colònies

TRAKES:

Seguim amb la ruta!

Però….

Què són les colònies?

Són la culminació del curs i és molt important no perdre-se-les ja que són 10 dies on tots aprenem molt i ens ho passem molt bé. Quan diem que les colònies són la culminació del curs no ho diem en va. A l’esplai estem convençuts que aquests 10 dies fora de casa són l’espai ideal per treballar tots els valors d’una manera molt més efectiva. Durant les colònies compartim molt més que els dissabtes a la tarda, són 24 hores de convivència constant. Quan un fa memòria dels millors moments viscuts a l’esplai, la majoria són de l’estiu, així que us animem a tots i a totes a venir de colònies amb nosaltres!

Us recomanem que feu un cop d’ull a l’article de Mindundi, on expliquem com vam viure les colònies d’estiu del 2006.

Com funcionen les colònies?

Com ja hem dit, aquest any canviem el format, però fins ara en les nostres colònies gairebé tot l’esplai marxava junt, normalment a l’última quinzena de juliol. Penseu que això volia dir que aproximadament 120 infants i una vintena de monis convivien plegats en una casa de colònies durant 10 dies, però la cosa no s’acaba aquí.

Els diferents grups feien activitats diferents i no sempre estaven a la casa. A partir d’ara, el funcionament serà com hem explicat.

A la casa i als campaments, hi fem moltes activitats com poden ser jocs, tallers, piscina, excursions, donar de menjar als animals si n’hi ha, cantar, i sobretot, fem molts amics i amigues i aprenem moltes coses!

Pel que fa al grup de joves, generalment no van a la casa, ja que s’organitzen ells mateixos la seva pròpia ruta. Podeu saber més de les Trakes a la seva pàgina.

On anem de colònies?

En aquests 25 anys i escaig hem anat a molts llocs i sempre que ha estat possible hem intentat no repetir-nos. Aquests són les últimes que hem visitat:

Any Casa Poble Comarca Centre d’interés
1997 Mas Pinadella Begudà La Garrotxa Les cultures del món
1998 Can Tallada Garrigàs Alt Empordà L’Hotel
1999 Can Planas Camprodon Ripollès Els Colors
2000 Santa Maria de Meià Vilanova de Meià La Noguera Història de Catalunya
2001 Verge Blanca Llesp Alta Ribagorça Astèrix i Obèlix
2002 Mas Saiol Moià Bages El Cinema
2003 Castellnou del Bages Castellnou del Bages Bages Mitologia Grega
2004 Els Falcons Cornellana Alt Urgell La Clariana Màgica
2005 Ca n’Oliver Pontós Alt Empordà El món dels llibres
2006 Castellnou del Bages Castellnou del Bages Bages La Ciutat
2007 Can Joval Clariana de Cardener Solsonès Els Indis
2008 Can Girona Santa Mª de Martorelles Vallès Oriental La Fàbrica
2009 La Manreana Juneda Les Garrigues L’Edat Mitjana
2010 El Xalió St. Miquel de Campmajor Pla de l’Estany El món de la TV
2011 Can Joval Clariana de Cardener Solsonès Els rodamons
2012 Can Bosc Sant Iscle de Vallalta  Maresme El païs de maïmés
2013 Can Pau Canapost  Baix empordà L’assemblea mana
2014 La Manreana Juneda Les Garrigues La Clariana Màgica
2015 Can Riera de Ciuret Fogars de Montclús Vallés oriental Ah….!!

 

INFORMACIÓ DE LES COLÒNIES I RUTES D’ESTIU 2016

Inscripcions colònies 2016

Els dies 2,4 i 6 de maig, hi haurà INSCRIPCIONS de colònies, a l’ermita de 19 a 21h.

Les inscripcions són obertes a tothom i amb PLACES LIMITADES, quan arribem al màxim tancarem els grups així que no ho deixeu per l’últim dia.

Casa de colònies: Can Què (Esponellà, Pla de l’Estany). http://www.accac.cat/public/index.php?seccio=cases&id=23

A continuació explicarem que has de fer per formalitzar la inscripció. Hi ha qui ja ha fet la preinscripció i hi ha gent que no, així que fixa’t bé quin és el teu cas:

Cas A: Vas fer la preinscripció

Si vas fer la preinscripció, que implicava el pagament de 50€ en concepte de reserva (NO SÓN RETORNABLES), has de seguir aquestes instruccions:

 • Omplir i signar el document Fitxa.Colònies.pdf 
 • Omplir i signar el document Autoritzacions.Colònies.pdf 
 • Realitzar el pagament corresponent: IMPORTANT, per tal de facilitar-nos la feina us demanem que feu UN ingres per cada INFANT indicant NOM, COGNOMS i GRUP d’EDAT. Número de compte: ES63 2100 0378 46 0100990112, LA CAIXA.

NOTA1: Els imports que hi ha a continuació són per infant i ja tenen restats els 50 € de la preinscripció.

NOTA2: El preu que posa “amb germans” correspon a les famílies amb 2 o més fills/es que participin a les colònies, campaments o ruta. Aquest import és per a cada infant.

CIGRONETS: infants esplai 100 € i amb germans 90 €
PIULES, ESPURNES I XIULADORS: infants esplai 230 € i amb germans 220 €
TRONS:infants esplai 250 € i amb germans 240 €
TRAKES: a determinar

 • Entregar una fotografia de carnet actual.
 • Portar una fotocopia del carnet de vacunes. NOTA: si ens vàreu portar la fotocòpia del carnet de vacunes a principi de curs i des d’aleshores els infants no se’n han posat més, no cal que la torneu a portar-la. Més endavant us demanarem que abans de marxar de colònies ens entregueu la targeta sanitària original.
 • Assistir a la reunió de famílies que farem a principis de juliol. És molt important la vostra assistència. Més endavant hi haurà les dates establertes per a cada grup.

Cas B: NO vas fer la preinscripció

Al no haver realitzat la preinscripció, tant si vens durant el curs a l’esplai com si no, NO TENS PLAÇA ASSEGURADA. És per això que tots vosaltres que voleu apuntar els vostres fills/es haureu de venir en persona a formalitzar la inscripció. No feu cap pagament fins que no tingueu la plaça confirmada. Un cop fet, haureu de fer el següent:

 • Omplir i portar el document Fitxa.Colònies.pdf 
 • Omplir i signar el document Autoritzacions.Colònies.pdf 
 • Realitzar el pagament corresponent (quan se us hagi confirmat que teniu plaça): per saber l’import només he de buscar més avall segons el grup d’edat. IMPORTANT, per tal de facilitar-nos la feina us demanem que feu UN ingres per cada INFANT indicant NOM, COGNOMS i GRUP d’EDAT. Número de compte: ES63 2100 0378 46 0100990112, LA CAIXA.
 • Entregar una fotografia de carnet actual.
 • Portar una fotocopia del carnet de vacunes. NOTA: sabem que ja us ho demanem a principi de curs però si ens ho torneu a portar ens facilitareu molt les coses. Més endavant us demanarem que abans de marxar de colònies ens entregueu la targeta sanitària original.
 • Assistir a la reunió de famílies que farem a principis de juliol. És molt important la vostra assistència. Més endavant hi ha les dates establertes per a cada grup.

Tots els documents els trobareu fent clic sobre els enllaços que teniu a sota. Us la podeu descarregar, imprimir, omplir i portar un dels dies d’inscripcions.

MOLT IMPORTANT: Teniu fins l‘últim dia d’esplai (dia 13 de juny) per fer l’ingrés al banc. NO FORMALITZAR L’INGRÉS DINS EL LÍMIT IMPLICA LA PÈRDUA DE LA PLAÇA. Entenem que algunes famílies ja sigui per motius propis o per que han de pagar les colònies de 3 o 4 germans tinguin dificultats en pagar-ho tot de cop. Si és així, només ho heu de comentar el dia d’inscripcions que vingueu i ho tindrem en compte. En aquest cas, el pagament de l’últim termini podria allargar-se fins el dia de la reunió de famílies.

Per qualsevol incidència, consulta o dubte sobre les colònies podeu posar-vos en contacte amb nosaltres a esplai@dracmagic.org

Reunió de famílies:

Per tal que estigueu informats de tot el que farem de colònies i el que caldrà portar, convocarem una reunió de famílies a principis de juliol a l’ermita. La reunió es farà per grups i és important l’assistència. Aquest serà l’últim dia per portar els documents de la inscripció de colònies. Més endavant us informarem de la data i l’hora de la reunió.

Informació detallada per grups:

Cigronets: P4 i P5. Durada: 5 dies.

Estada a la casa de colònies Can Què, Esponellà, al Pla de l’Estany, del 19 al 23 de juliol. Compartiran casa amb els infants de Piules.

Preus:

Infants  de l’esplai: 150 €
Germans de l’esplai: 140 €
Infants de fora de l’esplai: 170 €

Piules: 1r i 2n. Durada: 11 dies.
Estada a la casa de colònies Can Què, Esponellà, al Pla de l’Estany, del 19 al 29 de juliol.

Preus:
Infants  de l’esplai: 280 €
Germans de l’esplai: 270 €
Infants de fora de l’esplai: 300 €

Espurnes: 3r i 4t. Durada: 11 dies.
Campaments del 19 al 23 de juliol al Sacost de Can Coromonies (Maià de Montcal) juntament amb Xiuladors i estada a la casa de colònies Can Què, Esponellà, al Pla de l’Estany del 23 al 29 de juliol.

Preus:
Infants  de l’esplai: 280 €
Germans de l’esplai: 270 €
Infants de fora de l’esplai: 300 €

Xiuladors: 5è i 6è. Durada: 11 dies.
Campaments del 19 al 23 de juliol al terreny de Sacost de Can Coromines (Maià de Montcal) juntament amb Espurnes i estada a la casa de colònies Can Què, Esponellà, al Pla de l’Estany del 23 al 29 de juliol.

Preus:
Infants  de l’esplai: 280 €
Germans de l’esplai: 270 €
Infants de fora de l’esplai: 300 €

Trons: 1er i 2n ESO. Durada: 13 dies.
Campaments i rutes circulars del 17 al 23 de juliol al terreny de Tribana de Can Coromines (Vilademires)  i estada a la casa de colònies de Can Què del 23 al 29 de juliol, juntament amb Piules, Espurnes i Xiuladors.

Preus:
Infants  de l’esplai: 300 €
Germans de l’esplai: 290 €
Infants de fora de l’esplai: 320 €

Trakes: 3r ESO a 1r Batx. Durada: 11 dies.
Ruta pel Sud de França la segona quinzena de Juliol. Dates i preu total a determinar.

DOCUMENTS A ENTREGAR

Invalid download ID.

Invalid download ID.

Invalid download ID.

Invalid download ID.