El Drac Màgic a la xarxa

Què és la Comissió de Web?

La comissió de Web és l’encarregada de mantindre l’Esplai Drac Màgic viu a Internet. Ens encarreguem de fer anar tot això, mantindre la web activa i actualitzada, i dinamitzar la presència de l’esplai a les xarxes socials com el Facebook.

Si t’agrada la idea i vols col·laborar per fer qualsevol d’aquestes coses, o d’altres que se t’acudeixin, pots posar-te en contacte amb la comissió de Web. Durant el curs 2014 – 2015 està formada per 3 monis en actiu (el Joan Albert “Jota”, la Neus i la Marta Barral) i 2 alliberats (l’Andreu “Busi” i l’Oriol Castro).

Si et fa mandra entrar a la comissió, no passa res, igualment pots fer les teves aportacions, donar-nos idees, suggeriments o simplement felicitar-nos per lo bonica que és la web.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

El Drac Màgic a Internet

L’esplai Drac Màgic és a Internet des de l’any 2003, ja que creiem que és important donar-nos a conèixer a tothom i fer arribar el nostre projecte al màxim de gent possible. A més, és una eina important per comunicar-nos i explicar les activitats que fem a totes les famílies que en formen part actualment o que ho faran en un futur. Des del 2003 hem evolucionat considerablement a la xarxa i per deixar-ne constància us deixem un recull dels diferents dissenys que hem tingut:

Any 2003

 images_imatges_web_2003
El Drac Màgic aterra a Internet amb el domini www.dracmagic.tkDisseny: Eva Sanahuja.

Codi: Sergi Pino [HTML].

  Any 2004

 images_imatges_web_2004

Menú vertical amb imatges i millora del disseny.Tenim el primer fòrum.

Codi: Sergi Pino [HTML]

Any 2005

 images_imatges_web_2005

El Pino deixa l’esplai i l’Albert es fa responsable de la web. Es manté el disseny i s’afegeix el Taulell d’anuncis.

Codi: Sergi Pino i Albert Colldeforns [HTML, CSS i PHP]

Any 2006

 images_imatges_web_2006
Nova web, modernitzem el concepte i ampliem els continguts. Neix l’apartat del Freak de la setmana. Passen actualitzar-se setmanalment la majoria dels continguts. Molta més informació per a pares i mares. Menú d’usuari per a monitors. Canviem de domini i passem a www.dracmagic.org.Codi i disseny: Albert Colldeforns [HTML, CSS, PHP, SQL i JavaScript]

  Any 2007

 images_imatges_web_2007
Canvia el disseny. Els continguts i codi es mantenen intactes.

Any 2008

images_imatges_web_2008 Estrenem nova web. Deixem tot el codi antic i passem a fer servir un gestor de continguts [Joomla 1.0].Ampliem els continguts de la web i traiem allò desfasat.

Any 2010

images_imatges_web_2010

Amb el nou impuls a la comissió web decidim renovar de nou la web.

Actualitzem el gestor de continguts a Joomla 1.5. També fem un canvi total en el disseny i millora substancial dels continguts. S’optimitza per a resolucions de 1024px acostant la web als nous estàndards de la xarxa.

Disseny: Albert Colldeforns

Continguts: Comissió de Web.

Any 2015

 Captura web2015

Aprofitant el 25é aniversari de l’esplai entomem la necessària renovació de la web. El gestor de continguts ha quedat desfasat i l’actualització es fa difícil. Alhora es valora la importància de que la comissió web tingui autonomia per actualitzar el contingut de la web. S’aposta per abandonar Joomla i utilitzar Wordpress amb un tema personalitzant amb els colors de l’esplai.
En la renovació també aprofitem per simplificar la navegació amb un únic menú facilitant així l’accés i descoberta de la informació. Apostem per un disseny més visual donant importència a les imatges. Igualment apliquem les últimes tendències de disseny fent que aquesta es pugui consultar des de qualsevol dispositiu.

Disseny: Oriol Castro

Continguts: Comissió de Web