Taulell d'anuncis

Famílies, amics, amigues i coneguts de l'esplai! A partir del gener del 2011, l'esplai se'n va a l'Ermita de Sant Joan!

Idiomes

Inici Amics i Amigues
Amics i Amigues de l'Esplai Imprimeix

Per què m'he de fer amic o amiga del Drac Màgic?

Actualment l'esplai està treballant en un projecte per aconseguir un nou local, que passa per la reforma de l'Ermita de Sant Joan. Fent-te amic o amiga de l'esplai ajudaràs, mitjançant una aportació econòmica periòdica, a rehabilitar l'espai de l'Ermita i pagar-ne les obres. Si la vostra família forma part de l'esplai ja que el vostre fill/a hi participa, heu d'omplir aquesta butlleta. A més, disposaràs d'una sèrie d'avantatges:

  • Conèixer l'evolució del projecte de primera mà.
  • Rebràs informació periòdica de l'esplai.
  • Gaudiràs de descomptes a la botiga de l'esplai.
  • Podràs rebre la memòria anual de l'entitat.

Per què volem un local nou?

El Drac Màgic és una entitat arrelada a la ciutat, amb una trajectòria constant i contrastada al llarg de més de 20 anys ininterromputs d'activitats setmanals i colònies d'estiu, que ha educat unes quantes generacions d'infants i monitors. Avui dia, els que formem part de l'esplai som al voltant de 140 nens i nenes, 20 monitors i molts més pares i mares que cada dissabte ens reunim per passar-nos-ho bé, aprendre i conèixer gent. Malgrat tots aquests aspectes, la nostra entitat no disposa d'un local propi i adequat a les necessitats que, de la nostra tasca i volum de participants, es generen.

Actualment ens hem de conformar amb una sala del Centre Cívic de Sant Joan, que compartim durant la setmana amb una ludoteca municipal. A més, els dies que fa mal temps no hi cabem tots en aquesta sala i ens hem d'espavilar per poder ocupar altres sales del Centre Cívic. Això generalment no és un problema, però a vegades no n'hi ha de disponibles. A més, no podem fer-nos nostre el local, ni decorar-lo, ni penjar els dibuixos que fem, ja que és un espai públic i compartit, en definitiva, es fa molt difícil tindre un sentiment de pertinença a un local. També tenim un problema d'espai, doncs ho hem de recollir tot en uns armaris que sempre ens queden petits.

En què consisteix el projecte de l'ermita?

Resumint-ho breument, podríem dir que el projecte és un pacte a tres bandes entre l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia i l'Esplai Drac Màgic. L'Ajuntament cedeix l'espai (l'Ermita de St Joan) a la Fundació per tal que aquesta la restauri i l'adapti per al seu ús, amb la condició que qui gestioni i gaudeixi de l'espai sigui l'Esplai Drac Màgic. Si voleu saber-ne més, podeu consultar l'apartat del Projecte de l'Ermita.

Per què serveixen els diners de la quota d'amic/amiga?

Amb l'aportació econòmica de tots els amics i amigues, l'esplai podrà pagar part de les despeses de remodelació de l'ermita, i en un futur un lloguer a la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia, que servirà perquè altres esplais d'Esplac es puguin beneficiar d'una oportunitat com aquesta.

Una contribució amb avantatges fiscals

Segons la Llei de règim fiscal de les entitats sense finalitats lucratives i dels incentius fiscals al mecenatge (Llei 49/2002, de 23 de desembre), l'aportació econòmica (donació) contempla les següents deduccions:

  • Persones Físiques: deducció del 25% de l'import del donatiu en la quota a pagar per l'IRPF, amb el límit previst en l'article 56 de la Llei 40/1998 de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques.
  • Persones Jurídiques: deducció de la quota íntegra per l'Impost de Societats del 35% de l'import de la donació. La base de la donació no podrà excedir del 10% de la base total imposable.

Qui pot ser amic o amiga de l'esplai? Com me'n faig?

Tothom qui ho vulgui, només cal que ens facis arribar la Butlleta amics esplai families 2014, amb les dades i signatura. També ens la pots demanar qualsevol dissabte que fem esplai.