Taulell d'anuncis

Famílies, amics, amigues i coneguts de l'esplai! A partir del gener del 2011, l'esplai se'n va a l'Ermita de Sant Joan!

Idiomes

Inici Qui som? Esplac
Esplac Imprimeix

Esplais Catalans, federació d'esplais laics de Catalunya a la qual estem associats.

 

Esplais CatalansEspais Catalans (Esplac) és una associació catalana d'educació en el temps lliure per a infants i joves. Es defineix com una entitat laica, progressista, independent i democràtica. Forma part del Moviment Laic i Progressista, i educa 8.300 infants i 1.600 monitors i monitores, agrupats al voltant de 112 centres d'esplai d'arreu de Catalunya (entre ells el Drac Màgic). També compta amb més de 200 socis i sòcies col·laboradors.
Esplais Catalans és un espai de trobada, reflexió i intercanvi que té per finalitat adequar la proposta educativa a la realitat del món actual i a les necessitats dels infants i dels joves, tot partint de l'ideari laic i progressista, compartit amb la resta d'entitats del Moviment.

Esplac pretén fomentar l'educació d'una sèrie de valors entre els infants i els joves: la participació activa en la societat, la solidaritat, el compromís i la responsabilitat, la cooperació amb les persones i les regions més desfavorides, la justícia social, la inclusió i integració de persones amb necessitats educatives especials, el respecte per la natura i la sostenibilitat, etc.

La voluntat d'Esplac és la de treballar per a la renovació profunda dels projectes dels centres fins a convertir-los en un autèntic espai dels infants. Volem, així, potenciar la transformació cap a una societat més justa i igualitària, que es vertebri al voltant dels drets de les persones.

Esplac, s'estructura geogràficament en diversos sectors. El Drac Màgic, es troba al sector Garraf-Penedès, juntament amb el GER (St. Pere de Ribes), el MIV (Vilafranca del Penedès), el Zig-Zag (Vendrell), el GEM (Sta. Margarida de Montbui), el Globus Roig (Calafell) i el Gotim (Guardiola de Font-Rubí). Els esplais del sector ens trobem cada any per celebrar el dia dels Drets dels Infants i una trobada de cap de setmana per grups d'edat.

A més, cada 3 anys Esplais Catalans organitza una Trobada General, amb tots els esplais laics de Catalunya. L'any 2009 ens hem reunit a Terrassa, per celebrar la Desconecta!, la dotzena Trobada General d'esplac.

Esplais Catalans forma part d'un grup d'entitats que, en conjunt, dóna cos al Moviment Laic i Progressista. Les nou organitzacions que vertebren aquest moviment són:


- Esplais Catalans, Esplac

- Cooperativa Entorn, SCCLlogo MLP

- Escola Lliure el Sol

- Fundació Terra

- Associació de Casals i Grups de Joves de Catalunya (ACJ)

- Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia

- Acció Escolta de Catalunya

- Cooperació

- Ateneus Laics i Progressistes