Esplai els dissabtes

La nostra activitat al llarg de l’any és molt variada i extensa, tot i que depèn del grup d’edat. Pots consultar el calendari per a més detalls.

Dissabtes

Cada dissabte, monitors/es, infants, joves i famílies ens trobem a les 16 h a l’Ermita de Sant Joan per a fer esplai. Cada grup d’edat acompanyat pels seus monis es reparteix pel parc de la Torre D’ enveja i comença a fer les seves activitats. Els grups d’edats més petites ( d’entre 4 i 10 anys) fan servir un centre d’interès on, a partir d’aquest desenvolupen els jocs i les dinàmiques. Els grups més grans, també utilitzen aquesta dinàmica però sense partir d’un centre d’interès sinó que ho determinen segons la curiositat dels infants i joves.

No totes les tardes d’esplai es fan al parc , sinó que depenent de la conveniència del grup es mou cap al centre fent per exemple algun joc de ciutat pels carrers i les places.

Per últim i no menys important, cada dissabte les trakes (grup d’edat més gran de l’esplai ) a les 19:00 prepara una paradeta on es pot comprar berenar (és una de les seves campanyes econòmiques).

Macrojoc de les cadires de la castanyada del 2007. Més de 300 cadires i la participació de tots els esplais de Vilanova.

Foto: Macrojoc de les cadires de la castanyada del 2007. Més de 300 cadires i la participació de tots els esplais de Vilanova.

Sortides

A més dels dissabtes, també fem sortides d’un dia o de caps de setmana, generalment en cases de colònies properes i separats per grups d’edat, tot i que també fem una sortida conjunta a l’hivern, on venen a dinar tots els pares i mares que ho volen.

També fem excursions al zoo, a l’aquàrium, per la muntanya, o anem de campaments a finals de curs.

La quantitat i freqüència de sortides depèn de cada grup, ja que els més petits en fan molt poques i els grans unes quantes més. Per saber quines sortides fa cada grup podeu consultar el recull de sortides o bé anar a la plana de cada grup i, a la part superior del web, al costat del logo, veure un llistat de les sortides que realitza aquell grup concret.

Activitats d’estiu

Les activitats setmanals acaben al juny, però l’activitat estrella de l’esplai es fa al juliol. A grans trets podem dir que a l’esplai fem dues activitats d’estiu importants: les colònies generals i la ruta de Trakes.

A les colònies generals, hi participen els quatre grups d’edat més petits, nens i nenes de 4 a 14 anys, que s’estan en una casa de colònies durant 10 dies del final del mes de juliol. Els grups de Piules i Espurnes s’hi estan els 10 dies allà, mentre que els Cigronets hi van els 4 primers dies i els Trons els últims 7, després d’estar-ne 7 més de campaments.

Per altra banda, la ruta de Trakes funciona d’una manera molt diferent, ja que la preparen i gestionen ells mateixos durant el curs. Ells escullen un lloc, en preparen tot el recorregut i planifiquen les estades, a la vegada que duen a terme una campanya econòmica per abaratir-ne el cost.

Pots consultar més informació i preus de les activitats d’estiu a l’apartat de Colònies.

Altres activitats

A part de totes les activitats que hem explicat amb anterioritat, també en fem d’altres al llarg del curs i que poden variar d’un any a un altre. Per estar al corrent de tot el que fem et recomanem que consultis periòdicament el nostre Web o et miris el calendari.